Klassieke Zwitserse kaasfondue

Ingrediënten

400 g geraspte kaas Gruyère
400 g geraspte kaas Emmentaler
1 teentje knoflook
400 ml droge witte wijn
1 el citroensap
2 el maïzena
Scheutje Kirsch
Peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze

Maak zelf een heerlijk Zwitserse kaasfondue met dit basis recept. Voor dit klassieke recept gebruiken we twee Zwitserse kazen: de Gruyère en de Emmentaler.

Laat de kaas op kamertemperatuur komen.
Rasp de kazen wanneer dit nog niet gedaan is.
Wrijf de pan in met een geplet knoflookteentje.
Voeg witte wijn toe en breng deze op matig vuur aan de kook. Laat de wijn niet koken.
Voeg het sap van de citroen toe.
Voeg nu in kleine delen de geraspte kaas toe. Blijf roeren en zorg dat het niet gaat koken.
Los de maïzena op in een beetje water en voeg dit toe.
Voeg nu naar smaak de Kirsch toe.
Maak de kaasfondue nu af met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg eventueel een lepeltje mosterd toe.