Champignons gevuld met een tapenade van zongedroogde tomaat en oude kaas

benodigdheden…

  • 400 ml zongbroogde tomaatjes
  • 100 gr. kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Eetlepel Olijfolie
  • 50 gr Pijnboompitten
  • zout en peper
  • 150 gr Basilicum
  • 1 bakje grote Champignons
  • 150 gr oude kaas
  • Bakpapier

bereiding…
Snij de tomaatjes en knoflook in kleine stukjes
Doe de kappertjes, de knoflook, pijnboompitten in een vijzel of blender en maak ze fijn.
Voeg olijfolie toe. maak het tot een mooi mengsel.
Snijd de basilicum in reepjes
Rasp de oud kaas
Voeg alles in een kom samen en maak het met zout en peper op smaak
Verwarm de oven voor   180 graden
Maak de champignons schoon, verwijder het steeltje
Vul de hoedjes met het tapenade mengsel en leg ze op het bakpapier op een bakplaat
Bak ze ongeveer 15 minuten

Serveren….
Warm of koud (kamertemperatuur)
met stokbrood

Tip….
Maak de tapenade een dag van te voren, dan kunnen de smaken goed vermengen.

Bewaren in de koelkast.